Keder du dig mens du løber? Her er 5 tips til at få tiden til at flyve afsted

Der er mange, der har kastet sig over løb som den store hobby, der forhåbentlig skal hjælpe en med at komme i form. For nogen er det nemt som en leg at elske at løbe, mens det for andre kan være mere udfordrende rent faktisk af nyde de løbeture, man nu engang bevæger sig ud på.

Hvis man er en af dem, der har en tendens til at kede sig en del, når man er ude at løbe, så handler det egentlig bare om at finde nogle små ting, der kan gøre det lidt sjovere at løbe - mere motiverende. Så herunder kommer der altså nogle gode tips til at få tiden til at flyve afsted, når du er ude og løbe. Forhåbentlig virker nogle af dem.

Lav en playliste med motiverende musik

Noget, som virker både motiverende og underholdende for mange løbere, er naturligvis musik. Der er selvfølgelig mange, der har det fint med blot at løbe uden noget i ørene og blot nyder løbeturen og naturen omkring, men det er alligevel de fleste, som vælger at proppe et eller andet i ørene, og her er musik et ret godt bud.

Først og fremmest er musik på en eller anden måde i kategorien underholdning. Når man hører en god sang, som man virkelig godt kan lide og måske kender ret godt, så vil tiden også typisk gå lidt hurtigere, fordi man har musikken at underholde sig selv med. 

Men der er også en anden ting. Der er nemlig mange, der bliver mere motiverede af at have musikken med sig på løbeturene. Eksempelvis kan tempoet i de sange, man har valgt, være med til at bestemme tempoet i løbet, som dermed kan blive mere upbeat.

Man kan desuden bruge sangene til at presse sig selv til lige at løbe i lidt længere tid - det kan eksempelvis være, at man er kommet til et punkt, hvor man har brug for en pause, men så kan man aftale med sig selv, at man først må holde pause, når sangen er slut.

Så lav en god playliste med sange, som kan motivere og underholde under løbeturene.

Hør en spændende podcast

Hvis man har erfaret, at musik ikke lige umiddelbart er det, som fungerer bedst, når man skal ud og løbe, og man har bruge for noget, der mere direkte underholder, så kan man også sætte en god podcast på, mens man er ude at løbe. 

Når man har en podcast i ørene, så har man nemlig noget mere konkret at forholde sig til og lytte til, fordi man skal koncentrere sig om, hvad personerne i podcasten siger - derfor vil det for nogen være mere underholdende end eksempelvis at høre musik.

Her skal man dog gøre sig lidt umage med at finde den rette podcast, for det kan hurtigt miste sin effekt, hvis man ikke vælger en podcast, der er spændende nok, eller hvis man hele tiden skal ind og skifte afsnit og den slags. Så vælg meget gerne end podcast, som du allerede har kendskab til, og som du ved vil være meget underholdende at høre på en løbetur. Og så er det desuden perfekt, hvis afsnittet cirka varer lige så lang tid som løbeturen.

Lyt videre på din yndlings lydbog

I kategorien podcast vil det desuden give mening at gå videre til lydbogen, som også er noget, man kan proppe i ørene for at få tiden til at gå lidt hurtigere. Her er det måske mest bare en smagssag om, hvad man er mest til - altså om man bliver underholdt mest af at høre podcast, musik eller lydbog.

Lydbogen som fænomen er der noget, som virkelig har vundet popularitet over de senere par år, fordi det er den perfekte form for multitasking - man kan nemlig få "læst" en god bog, samtidig med at man eksempelvis løber en tur, vasker op eller laver mad. Og hvis man er kommet til et punkt, hvor man virkelig er blevet opslugt af den lydbog, som man er i gang med, så er det perfekt at have den slags i ørene på sin løbetur.

Så får man måske endda motivation til at løbe lidt længere, fordi man netop er så spændt på at se, hvordan historien, man lytter til, vil udfolde sig. 

Man kan faktisk finde mange lydbøger som man kan høre ganske gratis, så hvis du endnu ikke har prøvet dig frem med lydbøger, men du tænker, at det måske kunne være en stor hjælp på løbeturene, så er det bare med at få valgt den rette udbyder, så du kan komme i gang.

Brug tiden på egne tanker og de vigtige spørgsmål

Hvis man gerne vil få tiden til at gå med noget, som på en eller anden måde er mere terapeutisk eller måske endda filosofisk, så kan man også kaste sig ud i at underholde sig selv med nogle tankeeksperimenter - eller måske nærmere bare at bearbejde nogle af de tanker, som man går og døjer lidt med. 

På en løbetur har man nemlig rigtig meget tid til at tænke, fordi man typisk er alene, og fordi man derudover ikke har en masse praktiske opgaver, som man skal klare samtidig, så det er et oplagt tidspunkt at få tænkt lidt over de store spørgsmål, der fylder i livet - eller blot hverdagen.

Derfor kan man, inden man tager afsted på sin løbetur, beslutte sig for, hvad man gerne vil tænke lidt ekstra over. Det kan være noget, som relaterer sig til kærlighed, familie eller måske bare noget angående ens personlige fremtid. At beslutte sig for et emne inden løbeturen kan i hvert fald være meget givende, fordi man så typisk kan tænke mere intensivt over det spørgsmål eller emne, som man har valgt for sig selv. Og så har man altså tid uden forstyrrelser til at tænke over dette.

Løb sammen med en anden

Nu er der selvfølgelig ikke nogen, der har sagt, at en løbetur absolut skal foregå alene. Så hvis man har en tendens til at kede sig ret meget, når man løber alene, så kan det jo være, at man ikke keder sig lige så meget, hvis man bare har en god ven eller et familiemedlem med på sine løbeture.

Først og fremmest kan det at løbe sammen være en god motivation til rent faktisk at komme afsted. Når man løber alene, kan det nemlig nogle gange være lidt for nemt at droppe løbeturen eller gøre den kortere, fordi der alligevel ikke er nogen, der holder øje med en eller kan sige noget til det.

Men derudover så er der nok også mange, som vil finde det mere underholdende at løbe sammen med en anden, fordi man kan snakke sammen eller i hvert fald føle, at der er en grund til, at man er afsted på sin løbetur. Så hvis man har prøvet alle de andre tips, og det bare ikke rigtig fungere at gøre det alene, så skal man måske på jagt efter en god løbemakker.

Menu
Top