Oplev verden på en ny måde; tag på løbeferie i smukke omgivelser - sådan gør du

Er du træt af den vanlige charterrejse? Drømmer du om en ny form for ferie? Der er jo mange måder at rejse på, men en ferie betyder ikke, at man skal lave ingenting. Der er nemlig rig mulighed for at være aktiv og få mange sceniske oplevelser på sin ferie - men hvordan?

Drømmer du om ferie?

Det er skønt at tage en ferie. Det er altid rart med en pause fra hverdagens ræs, hvor man er et nyt sted, prøver nye ting og bryder sit eget mønster. Man kan endda blive en smule udmattet af at være på ferie, fordi der er så mange nye sanseudtryk, men det er altid en forfriskende oplevelse.

Der er rigtig mange måder at holde ferie på, og der er mange, der udelukkende tænker på ferie som en charterrejse, hvor man daser ved poolen eller hviler ved stranden hele dagen. Der er også storbyferien, hvor man shopper, tager på museer, og oplever en masse kultur.

Man kan nemt blande forskellige ferietyper, hvis man vil. Det er langt fra alle, der synes, det er fedt at lave ingenting hele ferien, og hvis det er dig, kan det være, du skal prøve kræfter med en løbeferie.

Hvad er en løbeferie?

Måske kender du ikke begrebet "løbeferie". Nogle mennesker vil nok endda synes, det lyder en lille smule selvmodsigende, men den er god nok. En løbeferie er en ferie, hvor du rejser med det formål at løbe på ferien og nyde gode turer i sceniske omgivelser.

Det betyder ikke, at man skal løbe konstant, men nærmere at løbeture også er en vigtig prioritering på ferien. Du kan sagtens bruge tid ved poolen eller opleve den lokale kultur, samtidig med at det er en løbeferie. Du vil trods alt nok blive lidt træt i benene, hvis du kun løber på hele ferien.

Der er mange steder, der er oplagte til løbeferier. Men det er op til dig at beslutte hvilke områder, du foretrækker at løbe i, og hvad du gerne vil se. Feriebyen Playa del Ingles i Gran Canaria er for eksempel en god mulighed.

Her er der en lækker strand og en flot by samt omkringliggende natur, som du kan tage mange flotte løbeturer i. Det kan også være, at du er mere til skove, mere til højhuse, eller noget helt andet. Nogle planlægger også deres løbeferie, så de besøger flere forskellige steder, så du kan løbe i mange forskellige områder.

Planlæg ruter

Det er en rigtig god idé at planlægge dine ruter, inden du tager ud og løbe. Planlæg et par stykker, inden du bestiller ferien, så du er sikker på, at du faktisk har nogle, når du ankommer. Du skal stadig lære området at kende, når du har rejst derhen, men med en plan, har du et sted at starte.

Nogle steder kan du finde ruter online, som du kan bruge, når du lander, og andre steder er det muligt at bruge et kort eller satellitbillede til at lave din egen rute. Nogle selskaber sælger deciderede løbeferier, hvor alt er planlagt for dig.

Alene eller med andre?

Det er vigtigt at overveje, om du vil rejse alene eller med andre. Det er ikke alle steder, hvor det er sikkert at rejse alene; især ikke hvis du gerne vil løbe om aftenen. Her kan det være godt at tage en løbemakker med, eller kun løbe, når det er lyst. Du kan sagtens have andre med på rejsen, som ikke gider at løbe, så du har turene for dig selv, og kan dele resten af rejsen med andre.

Her kan det dog være en god idé at dele din planlagte rute med dem, hvis du skulle fare vild. Løbeturen kan også være en god måde for dig at spotte gode steder, du kan tage dine medrejsende med hen, når I skal noget sammen.

Hvad skal du have med?

Hvad skal du have med på en løbeferie? Alt det sædvanlige, du ville tage med på ferie, og så løbeudstyr. Så du skal selvfølgelig have tøj med til vejret, badetøj hvis der er strand eller pool, evt. fint tøj til restauranter eller begivenheder, og sko til alle situationer.

Ting såsom en fyldt toilettaske, dit pas, din pung, mobil og oplader skal også med. Der er selvfølgelig mere, men det normale, basale skal med, og så en masse løbetøj. Det er ikke sikkert, du har adgang til en vaskemaskine på rejsen, så du skal have meget løbetøj med, og et par gode sko, du kan løbe i.

Du skal have en masse solcreme med også, hvis du er i et varmt område. Her bliver man nemlig fristet til at løbe med så lidt tøj på som muligt, og her stiger risikoen for at blive solskoldet. Tag en ekstra stærk solcreme med, så dit sved ikke får solen til at brænde igennem cremen.

Hav en god ferie med god samvittighed

Nogle får dårlig samvittighed over en ferie, hvor de daser dagen lang, selv hvis det er det, de har brug for. Det undgår du nemt, hvis du vælger at have en løbeferie, hvor du dermed både motionere og slapper, så du kan nyde din ferie på den måde, som du foretrækker.

Det gælder bare lige om at planlægge den ordentligt. Det er selvfølgelig nemt, hvis du bestiller en rejse, der er planlagt på forhånd, men planlægger du den selv, har du rig mulighed for at tilpasse den til dig og dine behov. Hvad vil du gerne have ud af din løbeferie?

Menu
Top