Vil du gerne lave en livsstilsændring? Sådan giver du dig selv de bedste chancer for at lykkes

At lave en livsstilsændring kan betyde mange forskellige ting: Måske vil du leve sundere, tabe dig eller forbedre dit mentale helbred. Måske noget helt andet. Det kommer an på den enkelte person. Dog har de fleste livsstilsændringer dette til fælles: en markant ændring i en persons liv, der har til formål at bringe noget positivt med sig og forbedre den enkeltes liv. Til det er det nødvendigt med nye vaner og rutiner, ej at forglemme: nye tankemønstre.

Det er altid et perfekt tidspunkt at lave en livsstilsændring - ikke kun en gang om året til nytår. Så væk med undskyldningerne og udskydelserne og kom i gang nu, og forbedr dit liv!

Skriv ned hvad du vil opnå

En af de første ting, du bør starte med er at skrive ned, hvad du egentlig ønsker at opnå, og hvad dine mål er. På den måde bliver du automatisk mere motiveret - du har en plan. Det gør det også nemmere for dig selv at arbejde hen mod, hvis det står klart for dig, hvad du egentlig konkret vil have ud af det i sidste ende.

Derudover kan du altid se tilbage på det, hvis du senere hen i forløbet føler dig demotiveret eller har brug for en påmindelse om, hvad du ønsker i sidste ende, og hvad du kæmper for.

Bliv klogere på dig selv og dine nuværende vaner

Vi mennesker lever efter vaner det meste af tiden - også ubevidst. Derfor er det godt at reflektere over dine nuværende vaner, som du ønsker at ændre i takt med din livsstilsændring. På denne måde kan du også blive bedre til at undgå den. Ønsker du for eksempel at leve sundere, fordi du indtil nu har haft for usunde vaner, så find for eksempel ud af, hvad der får dig til at føle trang til disse vaner.

Prøv også at være opmærksom på, hvilke vaner du faktisk tillægger dig selv. Vil du for eksempel spise sundere eller tabe dig, så prøv at skrive ned, fra dag til dag, hvad du spiser. Måske vil du blive overrasket. Ved at være opmærksom på sig selv på denne måde, gør du det også meget lettere for dig selv at undgå disse situationer, og vide hvad du bør gøre for bedst muligt at lave en livsstilsændring.

Tilmeld dig et onlineforløb

Det kan være svært at stå og skulle lave en livsstilsændring alene af flere grunde - blandt andet:

  • Viden om emnet: at du simpelthen ikke har nok teoretisk viden om, hvordan du bedst udfører din livsstilsændring på. Det kan være alt fra metoderne, biokemien bag det og meget mere. Måske gør du det endda sværere for dig selv, end det egentlig kan være at lave en livsstilsændring.
  • Motivation: Du kan hurtig miste motivationen, hvis du står alene med det. Du har ikke nogen til at holde dig i ørene, hvis du skulle begynde at falde tilbage i gamle vaner, og du har samtidig brug for folk udefra, der kan motivere dig eller står i samme situation som dig.
  • Erfaring: Måske står du overfor en livsstilsændring for første gang. Uanset hvad, så vil din erfaring ikke være lige så god, som mennesker med speciale indenfor emnet eller de mennesker, der har det som erhverv - som kan hjælpe dig.
  • Manglende råd og fif

Alt dette kan du få hjælp til med blandt andet et online forløb. Luuna Sommer er ekspert inden for vægttab og livskvalitet, og hun står klar til at hjælpe dig med at tabe overflødige kilo og forbedre dit mentale helbred og selvværd. Hun står klar til at vise dig, at vægttab ikke behøver at være en kamp.

Hav tålmodighed og tro på det

En livsstilsændring er sjældent en lineær linje, der udelukkende går op ad. Men det betyder ikke, at der ikke sker fremskridt. Du kan tage et skridt tilbage og to skridt frem. Det er nemlig aldrig nemt at skulle ligge sin livsstil om og bryde med nye vaner, som du måske har haft hele dit liv. Det er okay at "fejle" under en livsstilsændring, det har ikke betydning for om din proces skrider fremad, det er hvordan du kommer videre fra det igen, der betyder noget.

Derudover handler det om at tro på det. Hvis du fra starten har den holdning, at "det kommer aldrig til at lykkedes", så er chancen mindre for at det lykkedes. Går du derimod ind i den modsatte holdning, så er du allerede godt på vej mod, at det rent faktisk lykkes.

Menu
Top